Een communicatietraining op maat gemaakt voor Zuyderland: over het ontdekken van je eigen communicatiestijl en kracht, maar juist ook die van de ander. Want waarom kun je met die ene collega zo goed door een deur en raak je in de stress van die andere collega?

Ligt dat nou aan die ander of aan jezelf? En vooral: wat kun je eraan doen en hoe blijf je daarbij dichtbij jezelf? Hoe zet je je eigen kracht in om de communicatie met de ander te optimaliseren? Daarover ging Katja samen met communicatiecollega Yvette Valkenburg in gesprek met medewerkers van Zuyderland. Aan de hand van theorie over zeven verschillende communicatiestijlen en presentatietechnieken, maar vooral ook een aantal uitdagende en leuke oefeningen. Voor de theorie maakten we gebruik van het 7life Model van Maroesja van der Pols. Alle deelnemers van de workshop kregen het boek na afloop mee naar huis voor extra verdieping.

Ook op zoek naar jouw communicatiestijl?
De deelnemers waren erg tevreden over de workshop. Gaven aan verrast te zijn over hoe ze zichzelf en elkaar herkenden in de verschillende stijlen. En dat ze beter weten waarop te letten in de communicatie met anderen. Wil jij ook met je team aan de slag om elkaar (nog) beter leren kennen? Laat het ons weten!

Waar ik het meeste aan heb gehad van de workshop 'Aantrekkelijk schrijven kun je leren' zijn de korte schrijf- en taaltips, gevolgd door onze tekstvoorbeelden waarop Katja feedback gaf en liet zien hoe het ook kan. Aansluitend zijn we zelf nog twee uur aan de slag gegaan met een tekst die we nog moesten schrijven. Voornamelijk het direct toepassen werkt dan heel goed.
Vivian VrehenHRD-consulent Leeuwenborgh Academie

© Huijsmans & Megens – Cookies