Voor de gemeente Heerlen doen we tal van toffe opdrachten. Hieronder kort een aantal voorbeelden.

Externe communicatie Maankwartier

In opdracht van de gemeente Heerlen en Weller doen we de externe communicatie voor Maankwartier:

Onze werkzaamheden zijn onder meer:

  • lid van het kernteam en het communicatieoverleg Weller-gemeente Heerlen;
  • informeren en adviseren bestuurders;
  • contacten met alle partners (waaronder NS, ProRail, Bouwontwikkeling Jongen), maar ook de ondernemers, bewoners, makelaars, Heerlen Mijn Stad etc;
  • onderhouden van de website www.maankwartier.nl;
  • monitoren en onderhouden van de sociale media;
  • maken nieuwsbrief voor de omgeving, inclusief vertaling, drukwerkbegeleiding en coördinatie van de verspreiding;
  • schrijven teksten voor persberichten, advertenties etc;
  • organiseren mijlpalen zoals de oplevering van onderdelen, de Dag van de Bouw etc;
  • geven van rondleidingen.

Coördinatie communicatie archeologisch onderzoek

De coördinatie van de communicatie rondom het archeologisch onderzoek naar het Romeins verleden van Heerlen. Die mochten we doen in opdracht van de gemeente Heerlen. We schreven onder meer een communicatieplan en de teksten voor het persbericht, de huis-aan-huis nieuwsbrief en berichtjes voor de sociale media.

Om Heerlen en de rest van Nederland te betrekken bij de vondsten, bedachten we het dagelijks graafjournaal. Hiervoor deden we de videobegeleiding. Iedere dag met de cameraman op locatie (tussen het zand en de vondsten!) afstemmen met de archeologen over de inhoud van het journaal. Om vervolgens de korte interviews op te nemen. En zoals een echt journaal dezelfde dag nog te bekijken.

Katja verzorgde in opdracht van de gemeente Heerlen de communicatie over de opgraving op het Raadhuisplein in Heerlen. Vanuit deze opdracht heb ik Katja leren kennen als een betrokken, kundige en proactieve professional. Ze denkt mee over de beste aanpak en oplossingen en beschikt over een goed netwerk van samenwerkingspartners om allerlei communicatieaspecten in te kunnen zetten. Ik kijk met veel plezier terug op de samenwerking én het resultaat!
Sandra UijlenbroekProjectleider gemeente Heerlen

Sociale media Festival Bovengronds

Het Festival Bovengronds belicht de periode na de mijnsluiting. Het is de opvolger van M2015: het Jaar van de Mijnen. Het programma liep van eind augustus tot het einde van 2018. We mochten hiervoor de sociale media en de website bijhouden. Een hele leuke klus; we hebben heel uiteenlopende mensen geïnterviewd en hele leuke verhalen geschreven. Kijk hiervoor op de website en Facebookpagina.

 

Communicatie en vertalingen Newcomerservice

Met de Newcomerservice wil de gemeente Heerlen kenniswerkers binden aan de stad. Door ze kennis te laten maken met allerlei evenementen die Heerlen te bieden heeft. Maar ook met bezoeken aan SCHUNCK*, Maankwartier en het Mijnmusem bijvoorbeeld. We mochten de Engelse teksten schrijven voor de uitnodigingen & website en beheerden de evenementen op Eventbrite.

 

Projectcommunicatie Caumerbeek Zichtbaar Natuurlijk

We verzorgden voor de Gemeente Heerlen en het Waterschap Roer en Overmaas een deel van de communicatie. We zorgden voor de afstemming met de communicatieafdelingen, de content op de website (en de aansturing van de webbouwer), het schrijven van persberichten en de organisatie van mijlpalen. Ook waren we mede-ontwikkelaar van de Waterbeleefroute Caumerbeek: een fietstocht van 27 kilometer langs zowel de Caumerbeek als de Geleenbeek.

Katja is een enorm fijne persoonlijkheid om mee samen te werken. Zij heeft ons perfect ondersteund in de communicatie, bij openingshandelingen en met het opstellen van persberichten voor het project 'Caumerbeek Zichtbaar Natuurlijk'. Zij doet wat ze moet doen, komt haar afspraken na, je kunt met een gerust hart zaken aan haar overlaten. Ik kan haar dan ook zeer aanbevelen.
Ingeborg Helsenprojectondersteuner gemeente Heerlen

© Huijsmans & Megens – Cookies