De coördinatie van de communicatie rondom het nieuw archeologisch onderzoek naar het Romeins verleden van Heerlen. Die mogen wij doen in opdracht van de gemeente Heerlen. We schreven onder meer een communicatieplan en de teksten voor het persbericht, de huis-aan-huis nieuwsbrief en berichtjes voor de sociale media.

Graafjournaal

Om Heerlen en de rest van Nederland te betrekken bij de vondsten, bedachten we het dagelijks graafjournaal. Hiervoor deden we de videobegeleiding. Iedere dag met de cameraman op locatie (tussen het zand en de vondsten!) afstemmen met de archeologen over de inhoud van het journaal. Om vervolgens de korte interviews op te nemen. En zoals een echt journaal dezelfde dag nog te bekijken. Erg leuk om te doen in samenwerking met Submedia Producties.

Katja verzorgde in opdracht van de gemeente Heerlen de communicatie over de opgraving op het Raadhuisplein in Heerlen. Vanuit deze opdracht heb ik Katja leren kennen als een betrokken, kundige en proactieve professional. Ze denkt mee over de beste aanpak en oplossingen en beschikt over een goed netwerk van samenwerkingspartners om allerlei communicatieaspecten in te kunnen zetten. Ik kijk met veel plezier terug op de samenwerking én het resultaat!
Sandra UijlenbroekProjectleider gemeente Heerlen

© Huijsmans & Megens – Cookies